srpski| english| deutsch

 

 

 

Poslovni sistem Elixir Group 2011. godine privatizovao je firmu Zorka mineralna đubriva iz Šapca i uz investiciju od 38 miliona evra na lokaciji postojećih devastiranih objekata izgrađena je potpuno nova fabrika pod nazivom Elixir Zorka. Prilikom projektovanja fabrike primenjena su tehnološka rešenja francuske inžinjering kompanije CFI, potpuno usklađene sa BAT zahtevima Evropske Unije, uz primenu HAZOP tehnike. Pritom, tehnologija svih proizvodnih procesa zadovoljava najzahtevnije evropske ekološke standarde.

Proizvodnja Elixir Zorke obuhvata različite formulacije kompleksnih mineralnih đubriva najvišeg kvaliteta, sa visokom koncetracijom hranljivih materija, ujednačenom granulacijom i visokom vodotopivošću u zemljištu. Ova mineralna đubriva strogo kontrolisanog kvaliteta u potpunosti ispunjavaju potrebe biljnih kultura za svim elementima, bez obzira na specifičnosti useva, biljne proizvodnje ili razlike u kvalitetu zemljišta.

Od samog početka Elixir Zorka posvećuje posebnu pažnju potrebama poljoprivrednika, zajedno sa dubokim poznavanjem tržišta, je ono što razlikuje Elixir Zorku u odnosu na konkurenciju. Rešenja i đubriva Elixir Zorke su dizajnirani da poboljšaju ishranu biljaka, povećaju efikasnost primene i profit u proizvodnji, dok sa druge strane minimalizuje štetne uticaje na životnu sredinu.

 

Ključni zadatak razvojnog tima je da stvori veoma efikasna rešenja za poljoprivrednike širom sveta oslanjajući se duboko poznavanje njihovih zahteva. Stoga je i naš moto: Elixir Zorka - Dobro za zemlju!